2015. július 11., szombat

Meggyes-csokis fagylalt

Noha már megszünt a kánikula, továbbra is meleg a nyár és jól jön ilyenkor a fagyi. S mivel épp meggyszezon van, akkor továbbra is legyen meggyes a fagyi, de legyen csokis is, mert szeretjük. Igazából, amikor ezt a fagyit készítettem, indulásból csokis fagyit akartam, de közben meggyet is tettem el, és néhány evőkanálnyi meggy sehogysem fért a befőttes üvegben. Hogy kárba ne vesszen, gyorsan a készülő fagyihoz öntöttem - így lett a csokis fagyiból meggyes-csokis. Ezért jelezném, hogy a receptben megadott meggy-mennyiség hozzávetőleges, annyit tegyünk bele, amennyit jónak tartunk.

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 7-8 evőkanál cukor, 2 evőkanál rum, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 15 dkg keserű csokoládé, 4 dl tejszín. 

Elkészítése

1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, rummal meglocsoljuk, és estétől reggelig állni hagyjuk. 
2. A tojássárgáját és az egész tojást a többi cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és a meggy levével, beletördeljük a csokoládét, majd folytonosan kavargatva sűrű pépet főzünk belőle. Hideg vizes edénybe merítve lehűtjük. 
3. Felverjük a tejszínt, belekavarjuk a csokoládés pépet, majd lazán beleforgatjuk a meggyet. 
2. Dobozokba töltve megfagyasztjuk.

Sikert a kipróbálásához, majd jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése