2016. január 24., vasárnap

Grillezett szűzérme sült édesburgonyával és grillezett ananászkarikával

Ha már a teszteléseknél tartunk, akkor íme egy újabb zöldségféle, amit nemrég próbáltam ki, ez pedig az édesburgonya vagy batáta. Ezt most egyszerűen köretnek készítettem csak egyszerűen kockára vágva, sózva, borsozva, egy kis olívával meglocsolva, akár a rendes burgonyát - ilyen köretet ugyanis még készítettem csak nem batátából. Emiatt a hús fűszerezését sem túloztam el, csak egy kis sót és borsot kapott grillezés előtt, hogy érvényesülhessen az édesburgonya íze. De alább leírom részletesen. Amit még elöljáróban elmondanék, hogy a köret nagyon ízlett, lesz még ilyen nálunk.

Hozzávalók 

A grillezett szűzérméhez: 1 sertésbélszín, 8-10 szelet bacon, só, színes bors, kevés vaj. 
A sült édesburgonyához: 50 dkg édesburgonya, só, bors, olívaolaj. 
A grillezett ananászkarikához: 1 ananász. 

Elkészítése 

1. A sertésbélszínt kb. két centi széles szeletekre vágjuk, sózzuk, színes borsot őrölünk rá, majd körbeburkoljuk bacon-nel. Az így előkészített korongokat kettesével nyársra tűzzük. 
2. Az édesburgonyát kefével alaposan megmossuk, héjastól nagy kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és előmelegített sütőben megsütjük. 
3. Amíg az édesburgonya sül, az ananászt meghámozzuk, karikára vágjuk, és a közepét kimetsszük.
4. A grillserpenyőt vékonyan kikenjük vajjal, belesorakoztatjuk a nyársra tűzött szűzérmét, és mindkét oldalát megsütjük. Amikor a szűzérme egyik oldala már megsült, beletesszük a serpenyőbe az ananászkarikákat is, és vele együtt sütjük. 
5. Tálaláskor tányérra halmozzuk a sült édesburgonyát, mellétesszük az ananászkarikát, és rátesszük a grillezett szűzérmét. 

Jó tudni! 

• A szűzérmét ne forgassuk sütés közben, hanem süssük 3 percet az egyik oldalán, majd 2 percet a másikon!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése