2016. április 17., vasárnap

Rántott csirkemell mandulatörmelékben

Rá lehet mondani bármit, hogy retró, meg kiment divatból, stb., tény, hogy a rántott hús még mindig megállja helyét a vasárnapi asztalon. De ha már rántott hús, akkor adjuk meg a módját, készítsük kicsit másképp, mint ahogy eddig szoktuk. Ezt most mandulatörmelékbe forgattam és hozzá köretnek egy jó kis salátát készítettem.

Hozzávalók

1 kicsontolt csirkemell, só, bors, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 20 dkg mandulatörmelék, illetve olaj, a sütéshez.

Elkészítése

1. A csirkemellet szép egyforma szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
2. Előkészítjük a panírt: egyik tányérba kitesszük a lisztet, a másikban felverjük a tojást, a harmadikba pedig beletesszük a mandulatörmeléket.
3. A befűszerezett csirkemellszeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, végül mandulatörmelékbe forgatjuk.
4. Ezután bő, forró olajban megsütjük. A megsült rántott csirkemellet papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot leitassuk.
5. Friss salátával tálaljuk.

Jó tudni!

• Más körettel és/vagy salátával is tálalható.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése