2016. május 6., péntek

Epres joghurtfagyi

Említettem már, hogy az utóbbi időkben teszteltem a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés programjának a joghurtját. Nos, Portik-Hegyi Loránd sajtmester joghurtja kiváló fagylaltkészíteshez is, és mivel épp eperszezon van, ezért epres joghurtfagyi készült belőle.
Hozzávalók

50 dkg eper, 7-8 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín.

Elkészítése

1. Az epret megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a cukrot, és folytonosan kavargatva addig főzzük, amíg zselatinos leve képződik, de az eperdarabkák még épen maradnak.
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a frissen főzött eperdzsemet.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-epres keveréket.
4. Dobozokba töltjük és fagyasztóba tesszük, közben többször is átkavarjuk mixerrel, így akadályozva meg a jégkristályok kialakulását.
5. Tálaláskor fagylaltoskehelybe 2-3 gombócot teszünk, a tetejére tejszínhabrózsát nyomunk, majd eperszeletekkel és eperöntettel díszítjük.

Jó tudni!

• Fagylaltgéppel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése